Американський Донатс

Справжні американські пончики, ніякого компромісу!

Чи знаєте ви, що в 2015 році компанія Dunkin 'Donuts святкує своє 65-річчя? Історія почалася в 1950 році, коли Білл Розенберг відкрив першу кав'ярню. З тих пір пончики стали завойовувати світову популярність, з'являтися у фільмах і мультиках (всі пам'ятають Сімпсонів?). Нещодавно ми робили шоколадні пончики в духовці, вони були красиві і дуже смачні, але злегка відрізнялися від справжніх пончиків. Виправимо справедливість і зробимо справжні американські пончики, в яких немає місця компромісам. У нас буде смачне дріжджове тісто, воно просте, легке і готується не довше, ніж будь-яка інша, просто потрібен буде час очікування. Коли ви кинете перший шматочок тесту в масло, щоб тільки перевірити, чи досягло воно потрібної температури, ви зрозумієте філософію повітряних пончиків. Вони будуть миттєво збільшуватися вдвічі, буквально, вибухаючи кульками повітря всередині. Якщо готові вироби обсушити паперовим рушником, то ви і зовсім забудете, що вони мали справу з гарячим маслом. Залишиться тільки приголомшливий смак, але він тут не головний. Важливіше текстура. Пишне, повітряне тісто, яке тане в роті як цукрова вата. Мільйони великих і маленьких бульбашок оселилися в вашому «бублику» і хочуть нагородити вас фантастичними відчуттями. Ви можете грати зі смаками, просто обваляти їх в цукрі з корицею або зробити глазур на соках улюблених ягід і фруктів. І безумовний компаньйон - міцну каву.
Почнемо з нелюбимих багатьма дріжджів. Насправді, нічого страшного немає в цьому інгредієнті, важливо просто слідувати інструкції на упаковці і розуміти суть процесу. Отже, нагрійте в чашці 30 мл води до 40 градусів. Це означає, коли чіпаємо пальцем, нам трохи тепло. Цією температури буде достатньо, щоб «розбудити» дріжджі. Насипаємо 7 грам сухих дріжджів з пакетика. Я брав свої магазинні (ті, що для солодкої випічки), спрацювали відмінно. Обережно перемішайте і відставте в сторону на 5-7 хвилин. За цей час маса може почати пузиритися, а може і не почати.

Нагрійте молоко (175 г) в сотейнику до тих же 40-50 градусів.


У чаші міксера з'єднайте цукор (60 г), яйце і вершкове масло (40 г, кімнатної температури).


Влийте дріжджову суміш.


Далі борошно (170 г).


Встановіть насадку «гак». Якщо міксера такого немає, доведеться працювати руками. Ідея в тому, щоб добре замісити тісто. На це піде хвилини 2 (руками близько 5). Я зараз тестую планетарний SMEG, потім розповім в огляді. Додайте тепле молоко (знову пальцю трохи тепло).


Коли інгредієнти добре змішалися, можна ввести решту борошна (ще 170 г).

Тепер вимішуємо 5-7 хвилин (руками довше) до тих пір, поки у нас не вийде однорідне тісто, воно буде злегка липким.

Посыпьте рабочую поверхность мукой. Выложите сверху тесто и тоже посыпьте его, чуть-чуть. Скатайте шар. На фото видно, что тесто мягкое и влажное. Не пугайтесь. Немного муки на поверхность, лишь для того, чтобы вы руками могли скатать шар.

Приберіть в чашу, змащену маслом.


Накрийте плівкою і поставте в тепле місце на годину-півтори. Краще до батареї.

Тісто збільшиться приблизно вдвічі.


Розпорошите робочу поверхню борошном.


Залежно від її площі, відріжте шматок тіста, з яким буде комфортно працювати. Я ділив його на три частини. Розкачайте кожен шматок до товщини 1-1,5 см. Тісто вже не липне зовсім, але при цьому досить пишне всередині. Сильно з борошном не захоплюйтеся.

Тепер виріжте заготовки для пончиків. У мене є спеціальний інструмент. Але можна використовувати висікання для тісто різного діаметру: великим вирізаємо млинець, меншим - «серединку». Їх відразу можна відправляти в масло, тому нехай воно буде заздалегідь готове, про це нижче.

Оскільки наші вироби широкі і плоскі, то і ємність для обсмаження беремо схожу. А налив в каструлю масла на 2,5 см. І нагрів його до 180 градусів. Це середній вогонь. Якщо масло буде холодніше - простоїте біля плити весь день, якщо гаряче - пончики згорять перш ніж прожаряться всередині. Робимо все на око. Кидаємо шматочок тесту, як тільки воно почне пінитися - можна працювати. Я закидаю по одному пончики акуратно, щоб не зіпсувати геометрію. Ви побачите, як вони миттєво будуть надуватися.


Перевертаємо пару раз.


Викладаємо на паперові рушники, щоб жир пішов. Пончики будуть дуже смачні і легкі.

Як глазурі я використовував цукрову пудру і лимонний сік (можна воду, молоко). Можна міняти смак глазурі, використовуючи сік ягід і фруктів. Просто просіваєте в чашу пудру і по ложці додаєте рідина, добре змішуючи. Коли у вас вийде густа паста, можна буде наносити її на остиглі пончики ложкою. Тут немає секретів, просто практика допоможе зрозуміти правильну консистенцію глазурі і спосіб її нанести.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"РЕВІНЬ" ІТАЛІЙСЬКА КРЕМ СОДА

Вишуканий салат осінній

Літній суп із лисичок